nieuws

Gevangenis Zwolle moet vierhonderd belangstellende sollicitanten teleurstellen

Gevangenis Zwolle heeft aan nieuw personeel geen gebrek
Gevangenis Zwolle heeft aan nieuw personeel geen gebrek © Cindy Hofhuis
De penitentiaire inrichting (PI) Zwolle heeft aan nieuw personeel geen gebrek. Meer dan zeshonderd werkzoekenden meldden zich aan voor de wervingsdag die is georganiseerd door de gevangenis omdat ze gaat uitbreiden. En dat terwijl er maar plek is voor tweehonderd belangstellenden.
In totaal werken vijfhonderd mensen bij PI Zwolle, maar er is behoefte aan flink wat nieuwe arbeidskrachten. De gevangenis gaat namelijk een nieuwe afdeling openen binnen het penitentiair psychiatrisch centrum (PCC). De inrichting heeft meer dan vijftig vacatures voor verschillende functies binnen de gevangenismuren. 

Wervingsdag

Om het nieuwe personeel kennis te laten maken met de inrichting, is een wervingsdag georganiseerd. Binnen een week tijd waren er meer dan zeshonderd reacties. En dus werd de mogelijkheid tot aanmelden voor de inloopdag al snel gesloten.
De gevangenis kan namelijk maar tweehonderd belangstellenden ontvangen die dag. Vierhonderd mensen moeten worden teleurgesteld. De directie van PI Zwolle schrijft op haar website: 'Door de overweldigende belangstelling zijn we de komende periode gedwongen om moeilijke keuzes te maken. We vragen bij voorbaat hiervoor begrip.'
De vijftig vacatures voor verschillende functies zijn ook erg populair. Inmiddels kan er nog maar op een paar vacatures direct worden gesolliciteerd.

Gevangenis

In de PI Zwolle aan de Huub van Doornestraat verblijven zowel mannen als vrouwen. De inrichting heeft verschillende bestemmingen: gevangenis, huis van bewaring, een ISD-afdeling voor veelplegers, een extra zorgvoorziening en een penitentiair psychiatrisch centrum. Er is plek voor bijna vierhonderd gedetineerden, waarvan er 130 patiënt zijn van het PPC.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.