nieuws

Zijn dat nou mensen op de boog van deze brug in Hasselt?

Zijn dat nou mensen op de boog van deze brug in Hasselt?
Zijn dat nou mensen op de boog van deze brug in Hasselt? © Daniella ten Berge
Deze foto van hobbyfotograaf Daniella ten Berge laat meer zien dan alleen een mooie zonsondergang. Wie goed kijkt, ziet drie mensen op de boog van de Zwartewaterbrug. De lokale CDA-fractie wil dat de gemeente ingrijpt, voordat er ongelukken gebeuren.
"Ik zag drie jongens staan toen ik met de auto over de brug reed", zegt Daniella. "Toen ik even later aan de overkant was, stonden ze er al bovenop."
Als je helemaal naar boven klimt, sta je ruim negentien meter boven het Zwarte Water. Levensgevaarlijk, vindt CDA-fractievoorzitter Margreet Bosma. "Het zijn waarschijnlijk kwajongens, je moet er niet aan denken dat ze er af vallen."

Brug is van provincie

Vanavond vroeg ze tijdens de raadsvergadering wat de gemeente kan doen om te voorkomen dat het mis gaat. "De brug is van de provincie, maar wij zijn ook als gemeente verantwoordelijk voor de veiligheid van onze inwoners", aldus Bosma.
Het college heeft al contact gehad met de provincie, en laat in september weten of er maatregelen genomen worden.  

Spoorbrugfietser

De foto doet de fractievoorzitter denken aan de fietser die in 2011 over de spoorbrug bij Zwolle reed. RTV Oost sprak de waaghals destijds, en maakte deze video: 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.