nieuws

Deventenaar aangehouden voor neerschieten bejaarde man in Zutphen

Camerabeelden van de vluchtauto
Camerabeelden van de vluchtauto © Opsporing Verzocht
Een 30-jarige Deventenaar is aangehouden voor betrokkenheid bij het neerschieten van een 70-jarige man, vorig jaar juli in Zutphen. De man werd vanochtend aangehouden in de wijk Rode Dorp in Deventer dankzij tips na een uitzending van Opsporing Verzocht.
De Zutphenaar werd vorig jaar neergeschoten bij een overval op een woonwagen aan de Berkenlaan. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleefde het wel.

Vluchtauto

Voor de schietpartij waren al een 21-jarige en 33-jarige man uit Deventer aangehouden. De derde persoon, die 'Hennie' werd genoemd, werd nog gezocht. De man, met opvallend blauwe ogen, zou de bestuurder zijn van de vluchtauto. Die auto, hoogstwaarschijnlijk een zwarte Volkswagen Golf, zou drie weken eerder zijn gestolen aan de Hungerstraat in Deventer. Zo'n vijf uur na de overval werd de auto uitgebrand teruggevonden in het Gelderse Loenen.
Of de 30-jarige man de gezochte 'Hennie' is, is niet bekend. De politie doet onderzoek naar de rol van de aangehouden Deventenaar.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.