nieuws
Het lekkerste ijs van Overijssel vind je in Rijssen
Patissier en broodspecialist Van Otten uit Enter is opnieuw in de prijzen gevallen, dit keer voor het lekkerste banketbakker-ijs van Overijssel. Dat gebeurde tijdens de provinciale banketbakker-ijs keuring van het Patisserie College.
Er deden 20 banketbakkers mee aan de keuring, die vers gedraaid ijs moesten inleveren. Van Otten heeft filialen in Enter, Wierden, Almelo en Rijssen. Eric van Otten is blij met de prijs. "We zijn een aantal jaar geleden begonnen met het zelf bereiden van vers ijs. Elke dag draaien we ijs met de beste grondstoffen. Hierin doen wij geen concessies."
Het winnende ijs wordt gemaakt in het filiaal in Rijssen. Volgens van Otten komt de eer vooral toe aan ijsmaker Estelle Roepers.
De Enterse banketbakker, telg uit een echt bakkersgeslacht, valt wel vaker in de prijzen: in 2018 won hij awards voor onder meer het lekkerste gevulde speculaas, het lekkerste Paasbrood en (voor de zevende keer) de lekkerste Weihnachtsstol.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.