nieuws

Hardenbergse camperbeurs ontvangt groeiend aantal 'grijze nomaden'

De zomer zit erop! Kijk maar naar buiten. En daarom is er traditiegetrouw dit weekend de Camperbeurs in Hardenberg. De afsluiter van de zomerperiode. Dit jaar bestaat de beurs tien jaar. En ook de groeiende campermarkt geeft aanleiding voor een feestje.
Sinds de eerste editie in 2009 is de beurs gegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement dat gemiddeld bezocht wordt door ruim 6.000 bezoekers.

Grijze nomaden

De campermarkt zit in de lift. Dat komt door het groeiend aantal 'grijze nomaden'. 50-plussers die buiten het hoogseizoen door Europa trekken met een camper.
Beursorganisator Danielle Tigelaar: "Zowel de verkoop van nieuwe als tweedehands campers stijgt al voor het tweede jaar op rij. Op dit moment telt Nederland zo’n 115.000 campers, een verdubbeling van tien jaar geleden".

Rijles

Die groei merkt ook Tineke de Ruijter, die tijdens de beurs camper-rijlessen geeft voor vrouwen. Haar schema zit alle dagen van de beurs bomvol.
Camper-rijles voor vrouwen op camperbeurs in Hardenberg
"Veel vrouwen missen het vertrouwen. Ze denken dat een camper te groot is. Ze zeggen dat hun man graag rijdt. Maar veel vrouwen die ik les geef rijden al dertig tot veertig jaar in een auto, maar als ze in een camper stappen dan zouden ze ineens niet meer kunnen rijden. Wat een onzin."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.