nieuws

ArtOverijssel - fotografie, bont, vachten en huiden

Overijssel heeft een digitale expositieruimte. Een wat? Nou, een internetsite waar je een selectie van Overijsselse kunstenaars en vormgevers kunt vinden. In OverUIT de Kunst twee ArtOverijssel-kunstenaars: Gunter Gruben en Joyce van Heek. Beide zoeken ze een manier om vergankelijkheid een plek in de toekomst te geven. Gunter met fotografie en voor zijn vader die Alzheimer heeft, Joyce met bont en vachten en huiden van het liefst dieren die ze gekend heeft.Â
ArtOverijssel.nl bestaat sinds 2011 en om de twee jaar wordt er een nieuwe serie kunstenaars toegevoegd die op deze manier extra aandacht en exposure krijgen. Om een brug te slaan tussen kunstenaars en publiek. Een lijstje van de happy few, is het daarmee toch wel. Nu werd de eerste lichting nog door instellingen en deskundigen aangewezen, het sympathieke van de site nu is dat de vorige genomineerden de nieuwe kiezen. Met als opdracht: nomineer kunstenaars en vormgevers die opmerkelijk werk maken, die eruit springen, die het waard zijn op deze portal te zetten.

Vorige maand was het werk van de nieuwe lichting Artoverijssel-kunstenaars ook echt te zien: In Museum Palthehuis in Oldenzaal. Dat betekent een 18e eeuwse omgeving en vanzelf een verrassende kijk op de kunstenaars en op de kunstwerken. En Inga Tjapkes zocht voor OverUIT de Kunst twee van hen op: Gunter Gruben en Joyce van Heek. Beide zoeken ze een manier om vergankelijkheid een plek in de toekomst te geven. Gunter met fotografie en voor zijn vader die Alzheimer heeft, Joyce met bont en vachten en huiden van het liefst dieren die ze gekend heeft.
OverUIT de Kunst zie je zondag om 11.35, 12.35, 14.35, 16.40, 17.20, 19.20 en 23.20 uur bij TV Oost. De uitzending is daarna terug te kijken via www.rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.