nieuws

Pompoensoep met geitenkaas

Pompoensoep met geitenkaas
Pompoensoep met geitenkaas
Ingrediënten 1 pompoen, (ca. 1,2 kg, biologisch) 2 tenen knoflook, geperst 1 gedroogde chilipeper verkruimeld 3 el olijfolie 1 liter groentebouillon (van tablet) 150 g zachte geitenkaas, (bijv. Bettine Blanc), verkruimeld 1/2 bakje verse koriander, (a 15 g).

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het vruchtvlees in grove stukken en leg ze in de braadslee of ovenschaal. Meng de knoflook, chilipeper en komijn in een kommetje met de olie. Bestrijk de pompoen met het oliemengsel. Rooster de pompoen in 30 min. gaar in de oven en pureer de stukken daarna met de staafmixer of in de keukenmachine. Verwarm de puree zachtjes in een ruime pan samen met de bouillon. Roer de soep door en breng het op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de soep in 4 kommen en verdeel de geitenkaas en de takjes koriander erover. Lekker met brood.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.