Grote nederlaag Heracles bij Feyenoord

Heracles Almelo heeft woensdag niet weten te stunten bij nummer twee Feyenoord. In Rotterdam werd het 4-1 voor de thuisploeg. Door de nederlaag is Europees voetbal ver weg voor de Almeloërs.
Heracles liep al snel achter de feiten aan. Bakkal bracht Feyenoord al na tien minuten spelen op voorsprong. In de rest van de eerste helft had Heracles wel veel balbezit, maar dit resulteerde niet in een treffer. Vlak na rust verdubbelde Cabral de score. Vervolgens ging het snel voor de Rotterdammers. Cissé en Schaken scoorden in een tijdsbestek van één minuut. Overtoom wist met de 4-1 nog wel de eer te redden voor zijn ploeg.
Door de nederlaag is de kans klein dat Heracles volgend seizoen Europees voetbal speelt. Door de winst van Feyenoord lijkt die ploeg als tweede te eindigen. Als PSV tweede werd zou Heracles als verliezend bekerfinalist Europa ingaan.

Feyenoord - Heracles Almelo 4-1

1-0 Bakkal (11)
2-0 Cabral (53)
3-0 Cisse (65)
4-0 Schaken (66)
4-1 Overtoom (72)
Arbiter: Bossen
Geel: Quansah
Feyenoord: Mulder, Leerdam, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, El Ahmadi, Clasie (Mokotjo/70), Bakkal, Schaken, Cisse, Cabral.
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers (Te Wierik/46), Rienstra, Van der Linden, Davidson, Quansah, Overtoom, Bruns (Belterman/72), Gouriye (Pedro/76), Armenteros, Everton.