Set-Up'65 verliest ook tweede duel om landstitel

Voor de volleybalsters van Springendal Set Up'65 is het landskampioenschap verder uit zicht geraakt. De ploeg uit Ootmarsum verloor donderdagavond in eigen huis ook de tweede wedstrijd in de best-of-5-serie tegen Sneek (2-3), dat daardoor zondag in eigen huis de titel kan prolongeren.
Set-Up'65 had in de volgepakte sporthal De Schalm moeite om gang op te komen, want in de eerste set had het weinig in te brengen: 14-25. Gaandeweg de tweede set groeide het team van coach Brahim Abchir in de wedstrijd. Mede door enkele lange rally's te winnen ging de tweede set naar de thuisploeg (25-23), die daarna in de derde set over Sneek heen walste: 25-9. De Friezen herstelden zich daarna wel en dwongen met 12-25 een vijfde set af.

Niet verzilveren

In die beslissende set begon Set-Up'65 door een fraaie servicereeks van Ilse Kamphuis sterk en nam het een 6-1 voorsprong. Maar net als afgelopen zondag in Sneek, toen de ploeg uit Ootmarsum een 2-0 voorsprong in sets niet wist te verzilveren, kreeg Sneek de kans om terug te komen. En opnieuw moest Set-Up daarna een nederlaag slikken: 11-15.

Kopie

"Een kopie van vorige week", baalt Abchir. "Je staat beide keren voor in de vijfde set, maar we wisten niet hoe het we het af moesten maken. Blijkbaar hebben we niet geleerd van vorige week. Dat is frustrerend, want we werken er hard voor en wilden het publiek hier graag blij maken, maar dat konden we niet vandaag."
Zondag om 16.00 uur is de derde wedstrijd in Sneek. Set-Up'65 moet dan winnen om in de race te blijven voor de landstitel.