nieuws

Voorzitter Joop Hassink: "Vrouwenloop Enschede Marathon proces van jaren"

Zondag staat weer de Enschede Marathon op het programma. De oudste marathon van Nederland bestaat zeventig jaar en staat ook dit jaar weer in het teken van de vrouwenloop.Â
Vorig jaar sloeg de organisatie van de Enschede Marathon een nieuwe weg in door zich uitsluitend te richten op een topveld bij de vrouwen. Het leverde een succesvolle editie op met snelle tijden. Drie loopsters doken onder de 2 uur 30 en winnares Sarah Jebet liep in 2.27,59 zelfs een parcoursrecord. 
Zondag staan acht internationale toploopsters aan de start, voornamelijk uit Ethiopië en Kenia. De Ethiopische Yeshimebet Bifa was tot nu het snelst met een persoonlijk record van 2.26,17, die ze in 2013 in Seoul liep. 

"Proces van jaren"

De focus ligt dus voor het tweede jaar op rij op de vrouwelijke top en dat is volgens voorzitter Joop Hassink een proces van jaren. "Het is vorig jaar op zich goed bevallen, maar we gaan er niet direct van uit dat het helemaal top is", vertelt hij. "Vaak heb je met een nieuwe formule een aantal jaren nodig. We hebben vorig jaar al besloten, dat we er een aantal jaren op inzetten en in die jaren moet blijken dat het ook als naam gevestigd wordt. Het doel is om ook meer snelle vrouwen te trekken, die er onderdeel van willen zijn."
Het hardloopevenement bestaat zeventig jaar, toch worden de festiviteiten voor volgend jaar bewaard. "We hadden dit jaar al een topfeest kunnen hebben voor het zeventigjarig bestaan, maar we hebben ervoor gekozen om volgend jaar het jubileum van de vijftigste editie van de Enschede Marathon te vieren", aldus Hassink. 
RTV Oost is er morgen live bij op zowel tv als radio. De tv-uitzending begint om 9.45 uur. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.