Anna van der Breggen bindt ook Ronde van Californië aan zegekar

Anna van der Breggen
Anna van der Breggen heeft de Ronde van Californië op haar palmares bijgeschreven. De 27-jarige Zwolse renster van Boels-Dolmans nam zondag in de slotetappe via bonificatieseconden de leiderstrui over van de Amerikaanse Katie Hall.
De vierde etappe werd een prooi voor de Giorgia Bronzini. De Italiaanse wielrenster van Whiggle High5 klopte in het criterium in Sacramento na 70 kilometer de Amerikaanse Coryn Rivera van Team Sunweb en de Zwolse Kirsten Wild van Cylance Pro Cycling.
Van der Breggen won dit jaar de drie koersen in het Ardense drieluik, Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. In Californië eindigde de olympisch kampioene in twee etappes als tweede.