nieuws

Nederlandse springruiters tweede bij FEI landenwedstrijd

Gerco Schröder
Gerco Schröder
De Nederlandse springruiters hebben vrijdag in Rome de nodige indruk gemaakt tijdens de FEI landenwedstrijd. De ploeg van bondscoach Rob Ehrens eindigde achter Italië op de tweede plek.
De thuisploeg eindigde met negen strafpunten, Nederland verzamelde er dertien. Ierland en Spanje belandden met zeventien strafpunten gezamenlijk op de derde plaats. Bij Nederland kwamen Jeroen Dubbeldam (Weerselo), Gerco Schröder (Tubbergen), Marc Houtzager (Rouveen) en Jur Vrieling in actie.

"Als tijgers gevochten"

"Hier staat een gelukkige coach", liet Ehrens opgetogen weten. "Het was een heel mooie en spannende strijd. Toen de derde Italiaan vijf strafpunten kreeg in de tweede manche ging de wedstrijd weer open. Mijn ruiters hebben als tijgers gevochten. Ze kunnen wel met de druk omgaan."
Ehrens doelde op Gerco Schröder, Jur Vrieling en Marc Houtzager, die wisten dat al hun resultaten telden, nadat Jeroen Dubbeldam als eerste ruiter van het team voor het niet meetellende resultaat had gezorgd in beide manches.
Nederland en Italië gingen na de eerste manche gezamenlijk aan de leiding met vier strafpunten. "In de tweede omloop kregen Jur en Gerco te maken met flutfoutjes. Ik hoop dat we die volgende maand bij het CHIO in Rotterdam niet hebben", blikte Ehrens vooruit.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.