Voetbalsters FC Twente sluiten seizoen af met zege, nederlaag PEC Zwolle

Siri Worm
Siri Worm
De voetbalvrouwen van FC Twente hebben de laatste wedstrijd van het seizoen in winst weten om te zetten. In het laatste duel van de play-offs werd ADO Den Haag met 2-1 verslagen.
Louter de eer stond nog op het spel in Den Haag want vorige week wist Ajax het landskampioenschap op te eisen. De bezoekers uit Enschede kwamen in de eerste helft op voorsprong via Siri Worm en tien minuten na rust werd de score verdubbeld dankzij Renate Jansen. Marthe van Erk deed namens ADO Den Haag nog wel wat terug, maar verder kwam de thuisploeg niet. FC Twente sluit daarmee de play-offs af met vier overwinningen en twee remises.

PEC Zwolle laatste
In de play-offs om plek vijf is PEC Zwolle vierde en laatste geëindigd. In de laatste wedstrijd was Achilles'29 met 2-1 te sterk. Daar zag het in de laatste minuut niet naar uit want de PEC leidde in Groesbeek op dat moment met 1-0 dankzij een treffer van Rebecca Doejaaren. Michelle van de Laan boog namens Achilles'29 in blessuretijd de achterstand om in een 2-1 overwinning.