nieuws

Ploegleider Rudi Kemna euforisch na Giro-zege: "Nu de Tour hé"

Ook Rudi Kemna zag zondagmiddag zijn pupil Tom Dumoulin de Giro d'Italia winnen. Dat deed de Oldenzaalse ploegleider van Team Sunweb niet in finishplaats Milaan, maar in Markelo, waar hij te gast was bij de familie van teammanager Iwan Spekenbrink. 
Daar zag hij, samen met medewerkers van Team Sunweb, Dumoulin een puike tijdrit afleveren waarmee hij de eindzege van de Ronde van Italië veiligstelde. "Echt een fantastische tijdrit", zei Kemna in Zondagsport. "Het is een tijdrit na drie weken. Hoe hij daar nog de concentratie houdt en hoe hij de tijdrit weet in te delen zoals hij dat moet doen, is echt knap. 31 seconden, het is niet heel veel. Een bochtje missen en je bent eruit."
De Oldenzaler had niet gedacht dat het succes zo snel zou komen. "Dit is geweldig voor het Nederlandse wielrennen, maar natuurlijk ook voor onze ploeg is dit een mijlpaal waar we naartoe gewerkt hebben. Dat het nu al komt had ik echt nog niet verwacht."

"Nu de Tour hé"

Kemna keek ook al stiekem vooruit: "Hier hebben we als team volledig naartoe gewerkt. En na de Giro moet de Tour volgen hé. Maar nu eerst een feestje. We sprongen hier de lucht in en de champagneflessen zijn opengesprongen. Dus het is wel een feeststemming."
De ploegleider liet verder weten dat Dumoulin volgend jaar voor het klassement in de Tour de France zal gaan en dat hij de Franse rittenkoers dit jaar overslaat. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.