nieuws

Ook bij hoofdkantoor Team Sunweb in Deventer is men trots op zege Dumoulin

De basis van Team Sunweb, dat gisteren in de persoon van Tom Dumoulin de Giro won, ligt in Overijssel. De ploeg begon ooit in Wierden en het hoofdkantoor bevindt zich momenteel in Deventer.
Verslaggever Tijmen van Wissing trok met roze koeken richting Deventer. Daar sprak hij Marloes Poelman, de vrouw van teammanager Iwan Spekenbrink en zelf ook onderdeel van de ploeg.
Zij zag de wedstrijd gisteren vanaf de bank: "Ik zat ook voor de televisie, ook wel in spanning. Ik moet zeggen dat ik in het begin nog niet zo heel veel kriebels had. Maar toen de eerste tijden binnenkwamen, toen het erop ging lijken dat het misschien wel haalbaar zou zijn, toen werd ik wel een beetje nerveus."

"Bovenverwachting goed"

Het waren bijzondere weken voor de ploeg: "Het ging eigenlijk in het begin boven verwachting goed. Dan hebben we een aantal etappes waar ie echt moet knokken en waar ie nog wat averij oploopt, dus dat maakt het wel heel spannend. En gisteren doet ie eigenlijk precies waar ie het allerbeste in is, bovenverwachting goed."

"Niet kunnen bedenken"

"Het is wel ongelooflijk dat het kan. Toen we begonnen met de ploeg, toen was het vooral de focus op dat we etappes wilden winnen en dat we ons wilden laten zien. En dus strijd je mee voor winst in een van de grootste wielerevenementen van het hele jaar. Dat had ik toen niet kunnen bedenken dat dat mogelijk zou zijn", aldus Poelman.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.