nieuws

Schippers en Hassan met winst in Rome in topvorm naar FBK Games

Dafne Schippers en Sifan Hassan hebben vanavond bij de Diamond League in Rome laten zien dat ze in topvorm verkeren voor de FBK Games zondag in Hengelo.
De 24-jarige Schippers won de 100 meter en bleef als enige net onder de 11 seconden in het Olympisch Stadion: 10,99. Schippers, de nummer twee van het laatste WK, bleef Marie-Josée Ta Lou uit Ivoorkust net voor (11,03).

100 meter

De Nederlandse sprintster had in Rome geen last van tweevoudig olympisch kampioene Elaine Thompson. Schippers had een aardige start, waarna ze met krachtige passen de leiding nam. Ze leek op het laatste stuk naar de finish iets te verkrampen, maar bleef Ta Lou wel voor. Komende zondag loopt Schippers ook de 100 meter bij de FBK Games in Hengelo.

Hassan imponeert

Atlete Sifan Hassan won vanavond op indrukwekkende wijze de 1500 meter. De 24-jarige hardloopster zegevierde in het Olympisch Stadion van de Italiaanse hoofdstad in 3.56,22, slechts een fractie boven haar eigen Nederlandse record dat sinds juli 2015 op 3.56,05 staat.

Maureen Koster werd achtste in 4.03,77. Hassan en Koster zijn zondag van de partij bij de FBK Games in Hengelo. 
In aanloop naar de FBK Games volgden we afgelopen week Dafne Schippers tijdens de persconferentie. Morgen een gesprek met Sifan Hassan vanuit Hengelo. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.