nieuws

FC Twente rondt komst spits Tom Boere af

FC Twente heeft de vervanger van topscorer Enes Ünal binnen. De komst van Tom Boere is afgerond. De spits komt over van FC Oss. Bij die club werd hij vorig jaar topscorer van de Jupiler League met 33 doelpunten. Boere tekende voor drie jaar in Enschede.
Boere voetbalde in de jeugd van Ajax, maar kreeg daar geen kans in het eerste. Hij vertrok naar AA Gent, waar hij ook al in de jeugd had gespeeld. Die ploeg verhuurde hem een seizoen aan Hoogstraten VV en in 2014 maakte Boere de overstap naar FC Eindhoven. Daar maakte hij 12 doelpunten in 40 duels. Bij FC Oss kwam hij afgelopen seizoen echt los met 33 treffers in 38 duels. Hij mag nu dus zijn kwaliteiten laten zien in de eredivisie.

Fantastische club

Boere op de website van de club: "Ik ben erg blij met deze nieuwe stap. FC Twente is een fantastische club met een machtig mooi stadion en een fanatieke aanhang. Aan de gesprekken met Jan van Halst en René Hake heb ik een prettig en positief gevoel overgehouden. We hebben gesproken over de manier van spelen en mijn rol daarin."

Eredivisie

"De eredivisie is natuurlijk een stap hoger voor mij en dat zie ik als een mooie uitdaging om zo zelf ook weer naar een hoger niveau te groeien. Ik kijk uit naar de eerste training van zaterdag en heb veel zin om hier aan het nieuwe seizoen te beginnen."

Mooie uitdaging

Ook Jan van Halst is blij met de komst van de spits: "We zijn blij dat Tom komend seizoen het shirt van FC Twente draagt. Hij heeft vorig seizoen laten zien een 'echte' spits te zijn. Bovendien is Tom een jongen met een goed karakter, die erop gebrand is om ook in de Eredivisie te laten zien wat hij in huis heeft. Dat is een mooie uitdaging. Goed dat hij direct bij het begin van de voorbereiding kan aansluiten."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.