nieuws

Albert Timmer kijkt uit naar zevende Tour: "Altijd leuk om erbij te zijn"

Albert Timmer werd deze week door zijn ploeg Team Sunweb geselecteerd voor de Tour de France. Het wordt voor de renner uit Hardenberg de zevende keer dat hij de drieweekse rittenkoers gaat rijden.Â
Timmer kon in Zaterdagsport niet zeggen welke van de voorgaande edities nou de mooiste was. "Het is altijd leuk om erbij te zijn", vertelt hij nuchter. "De eerste is natuurlijk het meest bijzonder omdat het de eerste is. De meeste die daarna kwamen hebben we het als ploeg erg goed gedaan. Van de gele trui in de ploeg tot ritoverwinningen. Alle Tours die ik gereden heb, was wel iets bijzonders aan."
De 32-jarige renner twijfelde er niet aan dat hij ook dit jaar weer geselecteerd zou worden. "Ik wist eigenlijk in de winter al dat ik de Tour ging rijden. Als de vorm goed is en als ik gezond zou zijn, dan was ik wel redelijk zeker."

Ritzeges

Vanwege het ontbreken van Girowinnaar Tom Dumoulin zal de nadruk niet op het klassement liggen. "We hebben met Michael Matthews een goede sprinter bij ons. Die is samen met Warren Barguil (klimmer, red.) een van de speerpunten bij ons. Dus de doelstelling zal zijn om voor ritoverwinningen te gaan." 
Over zijn eigen rol zegt de wegkapitein lachend: "Een beetje van alles wat. Het zal voornamelijk de voorbereiding op de sprint zijn en in de bergen moeten we het zien hoe goed ik ben. Maar normaal gesproken is mijn taak gewoon om de hele tour in een dienende rol te rijden." 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.