nieuws

Antonia geniet op Curaçao na winst Caribbean Cup: "Dansen, zingen en veel drank"

Jarchinio Antonia won zondag met Curaçao de Caribbean Cup. Een historische prestatie, want het land won voorheen nog nooit een prijs en zelfs geen wedstrijd op het toernooi. Bij terugkeer op het eiland zag hij wat het met de inwoners deed.
"Het besef was er nog niet na het winnen van de finale, maar op Curaçao aangekomen zag je pas echt wat het allemaal heeft losgemaakt bij de mensen. Dat je begint te beseffen wat je hebt gedaan en hoe diep het zit. Dat je gewoon historie hebt lopen schrijven hier op Curaçao", zegt de aanvaller die afgelopen seizoen bij Go Ahead Eagles speelde. De winst is goed gevierd: "We stonden op open bussen. We stonden te dansen, te zingen en natuurlijk ook een hoop drank."

"Wij presteren het om dit te bereiken"

Er staat Curaçao nu een mooie tijd te wachten: "We hebben de Gold Cup nog, we zijn uitgenodigd voor de Copa America, over een paar jaar de Confederations Cup. Dat zijn echt allemaal grote toernooien, vergelijkbaar met het EK." En dan komt ook de vergelijking met Oranje om de hoek kijken: "Het Nederlands elftal heeft het EK niet gehaald. Zo'n groot land, met zulke grote spelers en wij presteren het om met wat lokale jongens, met een aantal amateurspelers dit te bereiken."

Belangrijke rol Kluivert

Patrick Kluivert was een paar jaar geleden bondscoach en heeft de goede lijn ingezet, beseft ook Antonia: "Ik denk wel dat hij heel veel voor ons heeft gedaan. Dat hij wel de basis heeft gelegd met het aantrekken van vele spelers uit Nederland. Bij hem is het begonnen. Remko Bicentini (de huidige bondscoach, red.) heeft het afgemaakt."
In de audio het hele interview met de aanvaller die deze zomer vertrekt bij Go Ahead Eagles.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.