PEC Zwolle op nieuw kunstgras in eigen stadion langs Almere City

PEC Zwolle heeft de eerste oefenwedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld in eigen stadion gewonnen. Almere City uit de Jupiler League werd met 3-0 verslagen.
Al na zeven minuten bracht Piotr Parzyszek Zwolle op voorsprong. Kort voor rust scoorde hij opnieuw: 2-0. In de blessuretijd zorgde Youness Mokhtar ook nog voor de 3-0.
Na een klein uur raakte Sven Braken namens Almere de kruising. Even later wisselde trainer John van 't Schip tien spelers, alleen doelman Mickey van der Hart bleef staan. Scoren deden de jongelingen niet meer, de nul hielden ze wel.

Vervolg voorbereiding

De wedstrijd tegen Almere was de zesde in de voorbereiding. Hierna staan er nog drie op het programma. Vrijdag komt het Turkse Genclerbirligi naar Hattem. Een week later speelt PEC bij FC Volendam en zaterdag 5 augustus is de laatste oefenwedstrijd tegen SC Cambuur in eigen huis. Bekijk hier de volledige voorbereiding van PEC.