nieuws

TransferProat: 'Bel Hassani, Rienstra en Van der Linden mogen weg bij AZ'

Iliass Bel Hassani
Iliass Bel Hassani
Drie spelers met een verleden in Overijssel mogen vertrekken bij AZ. De Alkmaarse club is zonder Iliass Bel Hassani, Ben Rienstra en Jop van der Linden afgereisd naar Athene voor een oefenduel tegen Panathinaikos, morgenavond. Ook Muamer Tankovic is niet meegereisd.
Volgens het Noordhollands Dagblad hebben de vier van AZ te horen gekregen dat er weinig perspectief op speeltijd is en dat ze op zoek mogen naar een andere club. Rienstra was afgelopen seizoen nog enige tijd aanvoerder, maar nu dus van de radar van trainer John van den Brom verdwenen. Bel Hassani maakte vorig zomer de overstap van Heracles naar AZ, maar wist daar geen vaste basisspeler te worden. 

"Keuze is aan hen zelf"

"Voor alle vier geldt dat ze niet per se weg hoeven. Die keuze is aan hen zelf. Ze kunnen knokken en de strijd aangaan met hun concurrenten, of kiezen voor iets anders", zegt Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ tegen de krant. "We wilden in elk geval bijtijds duidelijkheid scheppen. Het is niet eerlijk als die spelers pas eind augustus te horen krijgen dat ze weinig zullen spelen. Dan is de transfertermijn bijna verstreken."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.