Winnend PEC Zwolle houdt ook in zevende oefenduel doel schoon

PEC Zwolle heeft ook in de zevende wedstrijd van de voorbereiding geen tegendoelpunt weten te incasseren. In Hattem wist de ploeg van John van 't Schip met 2-0 te winnen van het Turkse Gençlerbirligi.
PEC Zwolle speelde een sterke eerste helft en legde de club uit Ankara de wil op. Tien minuten voor rust kreeg PEC loon na werken. Saymak werd gevloerd in het zestienmetergebied en de toegekende strafschop was wel aan Bakker besteed, 1-0. De Zwollenaren drukte verder het gaspedaal in en gingen op zoek naar de 2-0. Die werd op slag van rust ook gevonden toen Mokhtar een mooie aanval kon afronden.
Na rust kwamen de bezoekers, met voormalig Go Ahead-aanvaller Elvis Manu, beter voor de dag en kregen twee kansen op de aansluitingstreffer. Doelman Boer hield zijn doel echter schoon.

Gestaakt

Gençlerbirligi speelde het gehele duel fysiek hard en had veel overtredingen nodig. Tien minuten voor tijd was voor scheidsrechter Makkelie de maat vol en stuurde Oguz met twee keer geel van het veld. Nadat Makkelie ook de licht ontvlambare coach had weggestuurd, bestormde de complete Turkse bank het veld. Als gevolg daarvan werd het duel eerst tijdelijk en vervolgens definitief gestaakt.

Voorbereiding

Het was voor PEC Zwolle alweer de zevende oefenwedstrijd van de voorbereiding en de zesde overwinning. Volgende week vrijdag staat het volgende oefenduel op het programma en dan is FC Volendam de tegenstander.