nieuws

Jeroen Dubbeldam: "Ik wil Zenith niet forceren om in vorm te komen"

Op Erve Schuttert in Ommen is deze week CSI Ommen aan de gang. Normaal gesproken doet ook wereldtopper Jeroen Dubbeldam daar mee, maar dit jaar staat hij niet aan de start.
Dubbeldam legt uit waarom: "Mijn toppaard Zenith heeft momenteel een pauze en dan heb ik een groepje nieuwe paarden die ik iets beter moet leren kennen om bij een evenement als dit aan de start te kunnen komen. Het is allemaal nog net even iets te vroeg. Ik heb die paarden allemaal net even iets te kort en dit is iets te hoog gegrepen."

Zenith niet forceren om in vorm te komen

Zenith presteert al een tijdje niet. Dubbeldam daarover: "Met Zenith is het op zich goed, hij heeft een pauze op het moment. Hij heeft toch een beetje te kampen met wat vormverlies en ik krijg hem eigenlijk niet op tijd in de juiste vorm om voor het Nederlandse team dit jaar in actie te komen. Ik wil dat ook niet forceren. Het is een paard die je sowieso niet moet forceren om in vorm te kunnen komen. Dus het leek me verstandig om hem gewoon eventjes met rust te laten. En me te concentreren om volgend jaar en dan weer met frisse moed te beginnen, samen met hem."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.