Heracles Almelo geeft winst bij SC Heerenveen in slotminuut uit handen

Heracles Almelo was dicht bij een droomstart in de Eredivisie. Het leek op weg naar een zege bij Heerenveen, maar invaller Mihajlovic kopte in de derde minuut van de blessuretijd alsnog de 1-1 binnen voor de Friezen.
Voor rust gebeurde er weinig. Heerenveen had veelvuldig de bal maar kwam nauwelijks tot kansen. Heracles verdedigde compact maar had net als tegen Ajax moeite om aan voetballen toe te komen. Vlak voor de pauze kwamen de bezoekers uit het niets op voorsprong. Pröpper volleerde een corner via Høegh in het doel.
Na rust was de wedstrijd een stuk leuker. Invaller Peterson miste al snel een grote kans en niet veel later was Gladon met een kopbal dichtbij de 0-2. Daarna was het woord aan Heerenveen. Kansen waren er vooral voor Reza, maar hij had het vizier niet op scherp. De spits maakte halverwege de tweede helft ook een overtreding waardoor een goal van Van Aken werd afgekeurd.
Heracles leek ondanks kansen voor Heerenveen de slotfase te overleven maar het ging toch nog mis. Een lange uittrap van Van der Steen stuiterde door en kwam op het hoofd van Mihajlovic.

SC Heerenveen - Heracles Almelo 1-1 (0-1)

0-1 Pröpper (45+1)
1-1 Mihajlovic (90+3)
SC Heerenveen: v.d.Steen, Dumfries, Høegh, v.Aken,Woudenberg,Schaars, Thorsby (Rojas/61), Kobayashi, Ødegaard, Ghoochannejhad, Zeneli
Heracles Almelo: Castro,Breukers, Pröpper, Hardeveld, v.Hintum, v.Ooijen, Pelupessy, Niemeijer (Monteiro/67), Kuwas (Navratil/89), Gladon, Darri (Peterson/46)