nieuws

Programma: Mooie affiches in voetbal, Europees handbal en begin squashseizoen

Programma deze week
Programma deze week
Met een Overijsselse derby in de eredivisie en toppers in de 2e divisie en hoofdklasse B, staat er een mooi voetbalweekend voor de deur. De handbalsters van Dalfsen spelen een belangrijke Europese wedstrijd en ook de squashsters gaan beginnen. Hieronder het programma van deze sportweek.

Betaald voetbal

In de eredivisie staat de tweede Overijsselse derby van het seizoen op het programma. PEC Zwolle ontvangt Heracles Almelo. Beide ploegen staan na een goede start in de middenmoot. FC Twente staat nog steeds op nul punten. Zondag komt FC Utrecht, dat drie van de eerste vier duels won, naar De Grolsch Veste.
In de Jupiler League speelt Go Ahead Eagles opnieuw een thuiswedstrijd. SC Cambuur komt naar Deventer. De thuisploeg is nog steeds op zoek naar de eerste zege van het seizoen. HHC Hardenberg gaat in de 2e divisie op bezoek bij promovendus IJsselmeervogels. Beide ploegen haalden zeven punten uit de eerste drie duels.

Amateurvoetbal

Drie van de vier Overijsselse clubs zijn goed begonnen aan het seizoen in de hoofdklasse B. SC Genemuiden, Excelsior'31 en Berkum staan op de plekken 1, 2 en 3 in de stand. Excelsior speelt zaterdag bij AZSV, dat ook nog niet verloor. Genemuiden gaat naar DFS en Berkum speelt een uitduel bij Sparta Nijkerk. Staphorst is nog op zoek naar de eerste overwinning en gaat die proberen te halen bij Urk, dat ook nog niet won.
Op zondag gaat Quick'20 in de 3e divisie bij HBS op zoek naar de eerste zege en speelt HSC'21 bij Blauw Geel'38.

Basketbal

Het seizoen in de Dutch Basketball League gaat pas op 7 oktober van start, maar de dames beginnen zaterdag aan de promotiedivisie. Jolly Jumpers uit Tubbergen werd vorig jaar kampioen, de club koos ervoor om niet te promoveren. Dit jaar gaan ze dus voor titelprolongatie.

Handbal

De dames van Dalfsen staan zaterdag voor een mooie uitdaging. In de eerste kwalificatieronde van de EHF Cup verloor het afgelopen weekend met 26-22 bij Galytchanka Lviv en komend weekend is de return. Dalfsen weet dus dat het in eigen huis vier treffers goed moet maken om de tweede ronde te halen.

Squash

Voor de vrouwelijke squashers gaat vrijdag het seizoen van start in de eredivisie. Squash Zwolle is de Overijsselse troef en strijd met vier andere ploegen in anderhalve competitie om de landstitel. Bij de heren gaat Twente de titel verdedigen. Daar begint de competitie op 7 oktober.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.