nieuws

Dennis Kuipers aan de leiding na eerste dag Hellendoorn Rally

Dennis Kuipers uit Borne is na de eerste vier proeven de leider in het klassement van de Hellendoorn Rally. De winnaar van de laatste vier edities won drie van de vier proeven van de eerste dag.
Hij won de eerste proef in Notter, maar de tweede ging verrassend naar Dirk de Boer en Bernhard ten Brinke nam de leiding in het klassement over van Kuipers. Hij herstelde dat echter in de derde proef en ook in de vierde was hij de sterkste en bouwde hij zijn voorsprong uit naar ruim twintig seconden op Ten Brinke. Herman Kobus is na de eerste dag derde met een achterstand van 35 seconden.
Morgen staan de overige acht proeven op het programma in de 36 editie van de Hellendoorn Rally.

Erwin Doctor

Een van de opvallende deelnemers was Erwin Doctor. Hij was in het verleden een groot coureur en won de Hellendoorn Rally in 1988, 1989 en 1990. Lang was dat een record, maar door de winst van vorig jaar ging Dennis Kuipers hem met vier zege's op rij voorbij. Doctor reed in een zogeheten X-auto, die rijden op zo'n zeventig procent van de snelheid en doet dus niet mee voor het klassement. Wij zochten hem voorafgaand aan de rally op. Zie daarvoor de video.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.