nieuws

Programma: 100e KNVB Beker, start lager amateurvoetbal en eredivisie handbal

Programma deze week
Programma deze week
Na komend weekend zijn bijna alle sporten in het nieuwe seizoen onderweg. Het amateurvoetbal gaat komend weekend beginnen en deze week is er nog bekervoetbal. Hieronder een overzicht van de belangrijkste en opvallendste wedstrijden van deze week.

Betaald voetbal

Vanavond staan de eerste duels op het programma in de eerste ronde van de 100e KNVB Beker. Zeven Overijsselse clubs zitten nog in de strijd om de felbegeerde beker. Vanavond komen Heracles Almelo, Go Ahead Eagles en SC Genemuiden in actie. Morgen is het de beurt aan FC Twente, HHC Hardenberg en Staphorst en donderdag sluit PEC Zwolle af voor Overijssel.
In de eredivisie speelt Heracles zaterdag thuis tegen Roda JC. Zondag gaat PEC Zwolle bij VVV-Venlo proberen de goede seizoensstart door te zetten en zal blijken of FC Twente bij FC Groningen de goede lijn door kan trekken. In de Jupiler League gaat Go Ahead Eagles bij FC Emmen opnieuw op zoek naar de eerste zege. HHC Hardenberg krijgt in de 2e divisie AFC op bezoek.

Amateurvoetbal

Voor de amateurs van de 1e tot en met de 5e klasse gaat komend weekend de competitie van start. In de 1e klasse D staat gelijk de derby tussen KHC en Go Ahead Kampen op het programma. In de hoofdklasse B bij de mannen is Berkum de verrassende koploper. De ploeg krijgt zaterdag Urk op bezoek.

Vrouwenvoetbal

In de eredivisie komt PEC Zwolle door het oneven aantal niet in actie. Het nog ongeslagen FC Twente gaat vrijdag op bezoek bij nieuwkomer Excelsior. In de klassen onder de eredivisie wordt komend weekeinde voor het eerst gevoetbald.

Handbal

Voor de handbalsters in de eredivisie staat ook het nieuwe seizoen voor de deur. Zaterdag begint de competitie voor Dalfsen met een duel bij E&O in Emmen en Borhave speelt thuis tegen HandbaL Venlo. Door de degradatie van Kwiek zijn dat de enige twee Overijsselse ploegen op het hoogste niveau.

Volleybal

De competitie in de eredivisie begint voor de heren en dames pas op 7 oktober, maar in de klassen daaronder gaat komend weekend de competitie van start. Bij de mannen zijn Reflex en Webton Hengelo de hoogst spelende clubs. Zij gaan in de topdivisie op jacht naar een eredivisieplek. Bij de vrouwen zit Apollo 8 uit Borne in die klasse.
Waterpolo
Bij de waterpoloheren en -dames begint de competitie in de eredivisie ook in het weekend van 7 oktober en ook hier beginnen de klassen daaronder komend weekeinde. Bij de heren is OZ&PC daarbij de hoogst spelende ploeg in de 1e klasse. Ook bij de vrouwen is dat het geval. Die ploeg speelt in de nieuwe overgangsklasse.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.