nieuws

PEC Zwolle met Freire, Van der Hart en Nijland in bekerwedstrijd tegen De Meern

PEC Zwolle speelde de eerste vijf competitiewedstrijden telkens met dezelfde opstelling, maar voor het bekerduel met De Meern gaat trainer John van 't Schip zijn elftal donderdag op drie posities wijzigen.
De Argentijn Nicolás Freire gaat zijn debuut maken in het hart van de defensie, op het middenveld is er een basisplaats voor Stef Nijland en Mickey van der Hart staat donderdag onder de lat.

Niet ongeschonden

Ze spelen in plaats van Dirk Marcellis, Mustafa Saymak en Diederik Boer. De drie kwamen niet helemaal ongeschonden uit de wedstrijd tegen Heracles en zitten donderdag op de bank: "Zij kunnen zich voorbereiden op zondag en anderen krijgen hierdoor de kans om zich te presenteren", aldus Van 't Schip.
Dico Koppers en Wouter Marinus zijn nog geblesseerd. Het is nog onzeker of Erik Israelsson inzetbaar is; de Zweedse middenvelder is ziek en ontbrak woensdag op de afsluitende training.

"Job professioneel uitvoeren"

De Meern is de hekkensluiter in de 3e divisie zondag, maar Van 't Schip kent de kracht van de tegenstander: "We zullen veel op de helft van De Meern spelen en moeten heel erg opletten voor de counters die zij willen plaatsen, want ze hebben twee snelle jongens voorin."
"Als je niet goed staat, niet geconcentreerd bent of niet agressief genoeg bent, dan kunnen ook kwalitatief mindere ploegen kansen krijgen", vervolgt Van 't Schip, die vorig jaar met Melbourne City FC de Australische beker won. "Dus we moeten ervoor zorgen dat we onze job heel professioneel uitvoeren en ons plaatsen voor de volgende ronde."

Live bij RTV Oost
De bekerwedstrijd begint donderdag om 17.00 uur en is live te volgen via RTV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.