PEC Zwolle bekert simpel verder na ruime zege op De Meern

Stef Nijland viert de 0-1 van PEC Zwolle
Stef Nijland viert de 0-1 van PEC Zwolle © Pro Shots
PEC Zwolle heeft zich zonder al te veel moeite weten te plaatsen voor de tweede ronde van de KNVB Beker. In Utrecht werden de amateurs van De Meern met 0-5 verslagen. Een smetje op de zege was het uitvallen van Sandler en Namli.
Beide basisspelers moesten al voor rust het veld verlaten. Philippe Sandler kreeg last van zijn hamstring, en Younes Namli greep naar zijn lies. Zij werden door Van 't Schip vervangen door Dirk Marcellis en Wouter Marinus.

Eerste goal Parzyszek

Op het veld was het verschil toen al lang bepaald. Stef Nijland bekroonde zijn eerste basisplaats van het seizoen al na tien minuten met een treffer. Even later was hij opnieuw belangrijk toen hij een assist in huis had op Ryan Thomas: 0-2. PEC Zwolle liet er geen gras over groeien en scoorde nog voor rust de 0-3 tegen de derde divisionist. Piotr Parzyszek maakte zijn eerste officiële treffer van het seizoen uit een strafschop.
Na rust scoorden de bezoekers nog twee keer. Wouter Marinus gaf zijn invalbeurt kleur door de 0-4 te maken, en Mokhtar schoot in blessuretijd raak nadat PEC Zwolle opnieuw een strafschop had gekregen.

Volgende ronde

Naast PEC Zwolle plaatsten ook Go Ahead Eagles, FC Twente en Heracles Almelo zich voor de tweede ronde van het bekertoernooi. De loting daarvan vindt donderdagavond plaats.

De Meern - PEC Zwolle 0-5

0-1 Nijland (11)
0-2 Namli (32)
0-3 Parzyszek (39/pen)
0-4 Marinus (67)
0-5 Mokhtar (90+1)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: -
De Meern: Haneveld, Elmensdorp, Hauwert, Van den Brink, Den Hartogh (Cats/58), Yasar, Den Haag, Waltman, El Bennay (Blokland/65), Stins (Nicolaas/46) en Ziani.
PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Sandler (Marcellis23), Freire, Van Polen; Bakker, Nijland (Ondaan/66), Thomas; Namli (Marinus/46), Parzyszek en Mokhtar.
Bekijk hier alle statistieken van PEC Zwolle na het duel tegen De Meern.