nieuws

Van der Breggen ziet ploegenspel beloond worden met wereldtitel voor Blaak

Bij de wegwedstrijd van de wereldkampioenschappen wielrennen heeft Anna van der Breggen net naast de medailles gegrepen. De renster uit Zwolle werd uiteindelijk achtste, maar zag dankzij sterk Nederlands ploegenspel Chantal Blaak de wereldtitel opeisen. 
De Nederlandse formatie, bestaande uit acht rensters, maakten er een harde koers van in Noorwegen. De eerste echte kopgroep, met Amy Pieters, werd 40 kilometer voor de streep ingerekend en toen ontstond er een kopgroep met onder andere Van der Breggen en Annemiek van Vleuten. 

Nederlands ploegenspel

Vervolgens kwam er twintig kilometer voor het einde een hergroepering tot stand en dat was het moment dat Chantal Blaak - die even daarvoor hard ten val kwam - weg reed en ze kreeg de Britse Barnes en de Française Cordon Ragot mee. Tien kilometer voor de meet werd het drietal ingerekend door drie andere renners, waaronder Van der Breggen en Van Vleuten. 

Blaak wint

Het Nederlandse overtal werd tactisch uitgespeeld en het was wederom Blaak die acht kilometer voor het einde demarreerde. Van der Breggen en Van Vleuten hielden vervolgens de benen stil en daardoor kon Blaak beslag leggen op de derde gouden WK-plak voor Nederland. In de sprint daarachter werd de Australische Garfoot tweede en oud-wereldkampioen Dideriksen derde. 
Van der Breggen
Van der Breggen, die eerder deze week zilver in de wacht sleepte op de tijdrit, werd uiteindelijk achtste in de sprint en Van Vleuten greep net naast een medaille, zij werd vierde. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.