nieuws

Opnieuw geen wereldtitel Van der Breggen: "Moeilijk om wereldkampioen te worden"

Anna van der Breggen miste vanmiddag opnieuw een kans om wereldkampioen wielrennen te worden. De Zwolse zag dat met Chantal Blaak wel een landgenote de titel pakte en stapte dus met gemengde gevoelens van de fiets.
"We komen hier natuurlijk vooral om te winnen en dat hebben we gedaan, dus min of meer kom ik hier wel voor aan de start. Het is voor mij gewoon heel moeilijk om weg te rijden, omdat ze niet twijfelen of ze gaan reageren of niet", aldus Van der Breggen.
"Chantal heeft het perfect gedaan. Met een demarrage van haar weet je dat je direct in het wiel moet zitten, want anders gaat het sowieso heel veel pijn doen om dat gat dicht te rijden en dat deden ze niet."

Moeilijk om wereldkampioen te worden

Toch baalde Van der Breggen ook wel een klein beetje: "Ik baal natuurlijk wel dat dit weer een kans was en ik voel me gewoon goed. Maar goed, voor mij is het gewoon lastig omdat ze snel reageren en omdat ze veel naar ons kijken. Het is moeilijk om wereldkampioen te worden, zoveel kansen heb je niet. Dus wat dat betreft baal ik ervan dat het weer een kans minder is, maar met zo'n prachtige wedstrijd kun je bijna niet balen."
In de video het hele gesprek met de Zwolse.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.