nieuws

FC Twente geeft zegereeks geen vervolg en verliest in Groningen

FC Twente heeft haar prachtige zege op FC Utrecht geen goed vervolg kunnen geven. Op bezoek bij FC Groningen speelden de Enschedeërs een povere pot en werd er met 1-0 verloren.
Na een kwartier spelen kreeg FC Groningen de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar zowel Veldwijk als Mahi stuitten op de prima keepende Brondeel. Enkele minuten later was het aan de andere kant Vuckic die de 0-1 op zijn schoen had. Hij schoot echter op de voeten van Padt. Na iets meer dan een half uur spelen was het wederom Vuckic die op doel vuurde, maar opnieuw stond Padt goed opgesteld. Op slag van rust voorkwam Lam met een goed blok dat de thuisploeg via Mahi alsnog de openingstreffer maakte, waardoor er met 0-0 gerust werd. 

Niet bij de les
FC Twente kwam slecht uit de kleedkamer en keek al na vijf minuten tegen een 1-0 achterstand aan. In de kluts kopte Idrissi de bal achter Brondeel. De ploeg van trainer René Hake creëerde in tegenstelling tot een week geleden amper kansen. Het waren de Groningers die het initiatief namen en de bovenliggende partij waren. Twente werd enkel licht gevaarlijk via opnieuw Vuckic, die het van afstand bleef proberen. Doch werd er niet gescoord. Reijnen kreeg aan de andere kant dé kans om de 2-0 te maken, maar hij zag zijn inzet over gaan.  

Wisselvallig Twente

Diep in blessuretijd speelde Tighadouini zich knap vrij op de zestien, maar zijn schot werd ternauwernood gepakt door Padt. Gescoord werd er daarna niet meer in het NoordLease Stadion, waardoor FC Twente een week met overwinningen tegen FC Utrecht en ONS Sneek afsluit met een onfortuinlijke nederlaag bij Groningen. Komende vrijdag staat de derby tegen Heracles op het programma.

FC Groningen - FC Twente 1-0

1-0 Idrissi (51)
Arbiter: Van den Kerkhof
Geel: Warmerdam, Te Wierik, Assaidi, Bijen, Vuckic
FC Groningen: Padt; Te Wierik, Memisevic, Reijnen, Warmerdam; Idrissi, Bacuna, Jenssen, Doan (Drost/72); Veldwijk (Van Weert/77), Mahi.
FC Twente: Brondeel; Ter Avest, Bijen, Lam, Van der Lely; Jensen (Kvasina/79), Liendl, Vuckic (Buckley-Ricketts/79); Slagveer (Tighadouini/71), Boere, Assaidi.
Bekijk hier alle statistieken van FC Twente na het duel tegen FC Groningen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.