PEC Zwolle en VVV-Venlo in evenwicht

PEC Zwolle heeft een punt overgehouden aan het bezoek aan VVV-Venlo. De ploeg van John van 't Schip kwam in de eerste helft op voorsprong, maar kon dat na rust niet vasthouden. Het werd 1-1.
In stadion De Koel was de eerste kans voor de thuisploeg en die kwam op naam van Thy, maar zijn inzet werd gestopt door Boer. Even later ging aan de overkant een schot van Marinus naast en belandde een poging van Thomas ook aan de verkeerde kant van de paal. Na een half uur was het wel raak voor de Zwollenaren. Ehizibue kreeg na een hoekschop de bal voor zijn voeten en twijfelde geen moment, 1-0. Dat was ook de ruststand in Venlo.
In de tweede helft kwam VVV sterk uit de kleedkamer en voerde de druk op richting het doel van Boer. Dat leidde twintig minuten voor tijd tot de gelijkmaker. Leemans schoot van twintig meter een vrije trap onberispelijk binnen in de korte hoek. De thuisploeg ging vervolgens op zoek naar de zege en PEC mocht Boer uiteindelijk dankbaar zijn dat het bij slechts een treffer bleef. De doelman hield invaller Nwakali van scoren af en even later redde hij toen Van Crooy alleen op hem af kwam. Uiteindelijk bleef het bij 1-1.

VVV-Venlo - PEC Zwolle 1-1

0-1 Ehizibue (30)
1-1 Leemans (69)
Arbiter: Nijhuis
Geel: Marcellis, Post, Leemans
VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Röseler, Promes, Labylle (Van Bruggen/61); Seuntjens, Post, Leemans; Tissoudali (Van Crooy/63), Thy, Hunte (Nwakali/75).
PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Freire, Marcellis, Van Polen; Bakker, Saymak (Israelsson/84), Thomas; Marinus (Ondaan/57), Parzyszek (Nijland/57), Mokhtar.
Bekijk hier alle statistieken van PEC Zwolle na het duel tegen VVV-Venlo.