nieuws

Fokker Jan Greve uit Haaksbergen in nopjes met zege van 'zijn' paard op Military

De Nieuw-Zeelander Tim Price schreef zondag de Military van Boekelo op zijn naam en dat bewerkstelligde hij met zijn merrie Cekatinka. Dat betekent dat de overwinning ook een Twents tintje krijgt want het paard is gefokt door Jan Greve uit Haaksbergen.Â
Het toegestroomde publiek in Boekelo had zondag graag gezien dat Nederlander Tim Lips de zege zou opeisen, maar hij werd uiteindelijk tweede en daar was Greve niet rouwig om. Het winnende paard Cekatinka van Tim Price komt namelijk uit de stal van Greve en heeft de eerste drieënhalve jaren van zijn leven in Haaksbergen doorgebracht. "Ik ben heel blij", zei de verheugde fokker na afloop. "Dit is een Twentse overwinning, echt geweldig."

Fokken voor de topsport

"Ik heb het beestje gefokt en na 3,5 jaar is ze naar Engeland gestuurd. Judy Bradwell heeft haar verder opgeleid en uiteindelijk is die dan hier terechtgekomen. We fokken die paarden niet om ergens op een manegebedrijf te eindigen. We fokken voor de topsport en als dat dan lukt is dat geweldig", vertelde Greve met trots. In de audio het volledige interview met de winnende fokker.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.