nieuws

Jubileumeditie Enschede Marathon onder meer langs Grolsch Veste en G.J. van Heekpark

De Enschede Marathon viert de 50e editie met een nieuw parcours. Dat heeft de organisatie vanochtend bekendgemaakt. De hardlopers komen onder meer langs De Grolsch Veste en het G.J. van Heekpark.
"Met dit vernieuwde parcours komen we tegemoet aan de wens van veel lopers", zegt Joop Hassink, voorzitter van de Stichting Marathon Enschede. "Zo hoeven de lopers bijvoorbeeld niet langer twee keer op en neer naar Glanerbrug. We krijgen veel signalen van lopers dat de verandering een goede reden is om in te schrijven voor de jubileumeditie van de Enschede Marathon."

Parcours

De marathonroute start en finisht in het centrum, en voert de lopers op de hele marathon eerst richting Glanerbrug. Daarna gaat het door Stokhorst naar Lonneker, en vervolgens via de Horstlindelaan richting de Universiteit Twente. Uiteraard komen de lopers ook langs het FC Twentestadion, waarna ze over de F35 weer richting de stad gaan. Na 24 kilometer wacht het G.J. van Heekpark.

Eerste editie

"In 1947 begon het - bij de eerste editie van de marathon – allemaal in het G.J. van Heekpark, dus het zou een gemiste kans zijn om daar niets te doen", aldus eventmanager Sandra Melief. "Bovendien bestaan het park dit jaar precies honderd jaar, dus vieren we beiden een jubileum."

Het nieuwe parcours:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.