nieuws

Oud-voorzitter Vriendenkring FC Twente wil Fred Rutten terug

Op Facebook is oud-voorzitter Ufuk Ermis van de Vriendenkring FC Twente een actie gestart om oud-trainer Fred Rutten terug te halen naar FC Twente.Â
Volgens Ermis is de actie niet bedoeld om onrust te zaaien: "Ik denk gewoon dat als iemand met de kwaliteiten van Fred Rutten zich op TV bijna letterlijk aanbiedt, je dat aanbod moet aannemen. Je kunt op zijn minst eens met elkaar gaan praten." 

Salaris geen probleem

De Facebookpagina is gisteravond online gegaan en al veel gedeeld. Ermis denkt dat Rutten het prima zou doen als technisch-directeur en schat in dat het salaris geen probleem hoeft te zijn. "Hij biedt aan te helpen. Dan zal hij toch ook weten hoe het er financieel voor staat. Bovendien: als ik zie dat de huidige spelersgroep minder geld kost dan de organisatiekosten van FC Twente, denk ik dat er nog wel iets mogelijk is." 

Technisch directeur

Ermis vindt dat Rutten niet alleen technisch directeur moet worden, maar ook de baas van de jeugdopleiding. "Als je over twee jaar weer Europees voetbal wilt spelen, moet je daar nu op voorsorteren. Dat Jan van Halst dit er nu 'even' bij doet, lijkt mij niet zo handig."   

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.