Go Ahead Eagles brengt Jong Ajax in enerverend duel eerste nederlaag toe

Go Ahead Eagles heeft de derde overwinning in vier duels geboekt. In de eigen Adelaarshorst won de Deventer ploeg met 4-1 van koploper Jong Ajax, dat daarmee de eerste nederlaag leed.
Na ruim tien minuten kwam Jong Ajax op voorsprong. Johnsen wipte langs Stevens de 0-1 binnen. Die stand stond echter maar kort op het bord, want even later maakte topscorer Hendriks op zeer fraaie wijze de 1-1. Hij stiftte de bal over doelman Alblas binnen. Het was alweer zijn negende van het seizoen. Ruim tien minuten later was er de voorsprong voor de thuisploeg. Suk profiteerde van geklungel in de verdediging van Ajax. Kort voor rust moest Jong Ajax met tien man verder na een rode kaart voor Zeefuik. Hij haalde de doorgebroken Werkhoven onderuit. Uit de vrije trap die volgde scoorde Schenk net niet, maar de hoekschop die daarna kwam wel. Hij zorgde voor de 3-1 ruststand.
Na een uur kwam De Kogel in het veld bij Go Ahead en dat bekroonde hij kort daarna met een treffer en de definitieve beslissing. Hendriks omspeelde Alblas en legde klaar voor De Kogel, die hard de 4-1 binnenschoot. Langedijk probeerde het even later van afstand, maar schoot over de kruising van Jong Ajax. Daarna bloedde het duel een beetje dood en bleef het bij 4-1. Go Ahead staat door de zege op 14 punten uit 10 duels en staat daarmee in de middenmoot van de Jupiler League.

Go Ahead Eagles - Jong Ajax 4-1

0-1 Johnsen (12)
1-1 Hendriks (13)