Berkum sterkste in topper tegen Ajax

Jason Huisman
In de zaterdaghoofdklasse heeft Berkum de topper bij Ajax knap weten te winnen. Op sportpark De Toekomst in Amsterdam was de ploeg van Arno Hoekstra met 2-1 te sterk.
Berkum was de betere ploeg in de openingsfase en dat werd al snel beloond met een treffer. Daarbij mocht het de Amsterdammers dankbaar zijn want na geklungel in de defensie kon Bakker met een lob voor de 0-1 zorgen. Berkum had defensief de zaakjes goed op orde want Ajax kon in de eerste helft niet echt gevaarlijk worden voor het doel van Dominic van Hoof.
Na rust kwam de thuisploeg beter voor de dag en kwam het halverwege de tweede helft op gelijke hoogte via Misa-Danso. Ajax ging vervolgens door en kreeg een grote kans op de 2-1, maar Akoy faalde. Het doelpunt viel daarna aan de andere kant want Huisman kopte namens de bezoekers de 1-2 binnen. Na een hectische slotfase werd er uiteindelijk niet meer gescoord en daardoor blijft Berkum bovenin meedraaien in de hoofdklasse B.

Ajax - Berkum 1-2

0-1 Björn Bakker (19)
1-1 Kenneth Misa-Danso (67)
1-2 Jason Huisman (78)
Bekijk hier alle statistieken van Berkum na het duel bij Ajax.