Heracles Almelo onderuit bij koploper PSV

Heracles Almelo heeft in Eindhoven niet voor een verrassing kunnen zorgen. Koploper PSV was met 3-0 te sterk voor de ploeg van John Stegeman.
PSV kwam sterk uit de startblokken en dat resulteerde al snel in eerste kansen op de openingstreffer. Na een fout in de Almelose verdediging kon Pereiro binnenschieten, maar de Uruguaan schoof de bal naast. Nadat De Jong uit een hoekschop in het zijnet schoot, was het een minuut later wel raak voor de Eindhovenaren.

Lozano trefzeker

Na een splijtende pass van Hendrix wist Lozano voor de 1-0 te zorgen. Daarna kwam Heracles beter in de wedstrijd en kreeg het ook mogelijkheden. Een vrije trap van Kuwas vloog bijna binnen en even later miste een schot van Monteiro kracht. Aan de overkant kon De Jong de marge verdubbelen, maar zijn kopbal ging naast.

Navratil dichtbij

In de tweede helft was het Heracles dat zich liet zien en op zoek ging naar de gelijkmaker. Navratil - die de voorkeur kreeg boven Gladon - kreeg een grote kans, maar hij stuitte op Zoet. Een kwartier voor tijd was het toch PSV dat de wedstrijd besliste. Van Ginkel tikte binnen op aangeven van invaller Mauro. In blessuretijd moest Pröpper nog met rood vertrekken nadat hij de doorgebroken Gudmunsson in de zestien onderuit haalde. De toegekende strafschop werd benut door Van Ginkel en dat was ook het slotakkoord.
PSV - Heracles Almelo 3-0
1-0 Lozano (18)
2-0 Van Ginkel (78)
3-0 Van Ginkel (90+1)
Arbiter: Janssen
Geel: Locadia, Hardeveld, Pelupessy, Droste
Rood: Pröpper (Heracles/90)
PSV: Zoet; Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet; Pereiro (Ramselaar/66), Hendrix, Van Ginkel; Lozano (Gudmunsson/87), De Jong, Locadia (Mauro/71).
Heracles Almelo: Castro; Droste, Pröpper, Hardeveld, Van Hintum (Van den Buijs/46); Niemeijer (Van Ooijen/64), Pelupessy, Monteiro; Kuwas, Navratil, Peterson (Gladon/85).
Bekijk hier de statistieken van de spelers van Heracles Almelo.