Eurosped zegeviert over Set-Up'65 bij eerste duel in Vroomshoop

De volleybalsters van Eurosped hebben hun eerste zege van het seizoen te pakken. De Twentse derby tegen Springendal Set-Up'65 werd met 3-2 gewonnen.Â
Het was voor Eurosped de eerste keer dat het een duel afwerkte in sporthal Het Punt in Vroomshoop. Makkelijk ging het echter niet tegen Set-Up, dat de eerste set met 23-25 binnenhaalde. Eurosped liet haar kop echter niet hangen en wist door sterk servicewerk van Daphne Knijff de tweede set op haar naam te schrijven, 25-19.

Comeback

Hierna schakelde Set-Up weer naar een versnelling hoger en trok de derde set met 20-25 naar zich toe. Ook in de vierde set startte de ploeg uit Ootmarsum sterk, maar verder dan 0-3 liet de thuisploeg het niet komen. De vierde set werd overtuigend gewonnen met 25-12.

Beach

De stand in sets was inmiddels 2-2, waardoor een vijfde set aan te pas moest komen. Tot 12-12 hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, maar door twee punten van Laura Beach kwam Eurosped op matchpoint. Het eerste wedstrijdpunt werd nog teniet gedaan door de bezoekers, maar in de daaropvolgende aanval bracht diezelfde Beach de beslissing: 15-13.