SC Genemuiden in blessuretijd langs Berkum in Overijsselse derby

SC Genemuiden heeft vanmiddag de Overijsselse derby gewonnen van Berkum. Het duel eindigde door een benutte strafschop van Omar Kavak in de blessuretijd in 3-2. Bij winst had Berkum de eerste periode gewonnen.
Na elf minuten kwamen de Zwolse gasten op voorsprong door een eigen doelpunt van Dirk Muis. Drie minuten later was het echter alweer gelijk door een benutte strafschop van Omar Kavak, die daarmee zijn elfde van het seizoen maakte. Tien minuten voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Sijmon Eenkhoorn zorgde op aangeven van Kavak voor de 2-1. Dat was ook de ruststand in Genemuiden.
Na rust was er minder spektakel op het veld. Jorn Pot probeerde het met een schot, maar dat ging over. Twaalf minuten voor het einde schoot Kavak net naast. Zeven minuten later werd het gelijk. Jeroen van Brummen maakte de 2-2 namens Berkum. Dat leek het ook te blijven, maar de zege ging dus naar de thuisploeg. Kavak mocht aanleggen vanaf de stip en faalde niet. Dennis Horstman moest bij die actie met rood vertrekken. Direct na de strafschop floot de arbiter af.

SC Genemuiden - Berkum 3-2

0-1 Dirk Muis (11/eigen doelpunt)
1-1 Omar Kavak (14/strafschop)
2-1 Sijmon Eenkhoorn (36)
2-2 Jeroen van Brummen (85)
3-2 Omar Kavak (strafschop/90+1)
Rood: Dennis Horstman (Berkum/90)
Bekijk hier de statistieken van Genemuiden en Berkum na het duel van vanmiddag.