Rob van der Leij helpt HHC Hardenberg aan zege op tien man Jong Sparta

HHC Hardenberg heeft het thuisduel tegen hekkensluiter Jong Sparta Rotterdam met ruime cijfers gewonnen. De gasten kregen al vroeg in de tweede helft een rode kaart en daar profiteerde vooral Rob van der Leij van. Hij maakte er drie in de 4-2 overwinning.
Rens van Benthem kreeg al vroeg een goede kans, maar schoot in de handen van de doelman. Nadat Sparta de paal raakte, was het wel raak voor HHC. Van Benthem kwam dit keer wel tot scoren en zette met zijn derde van het seizoen HHC op voorsprong. Niet veel later was het alweer gelijk. Franck Bambock maakte de 1-1 voor de Rotterdammers. Dat was ook de ruststand.
Direct na rust gebeurde er genoeg. Het was Rob van der Leij die HHC opnieuw op voorsprong bracht. Een minuut later moest de ploeg uit Rotterdam met tien man verder na een rode kaart voor George Dobson. HHC profiteerde daarvan door na een klein uur de 3-1 aan te tekenen. Opnieuw was het Van der Leij die scoorde. Een paar minuten later deed hij dat opnieuw en maakte dus zijn hattrick compleet. Ayoub Boukhari maakte nog wel de 4-2, maar verder kwam Sparta niet en dus pakte HHC de vijfde overwinning van het seizoen.

HHC Hardenberg - Jong Sparta Rotterdam 4-2

1-0 Rens van Benthem (25)
1-1 Franck Bambock (31)
2-1 Rob van der Leij (47)
3-1 Rob van der Leij (58)
4-1 Rob van der Leij (62)
4-2 Ayoub Boukhari (80)
Rood: George Dobson (Jong Sparta/48)
Bekijk hier alle statistieken van HHC na het duel tegen Jong Sparta.