Voetbalsters van PEC Zwolle en FC Twente boeken zege in eredivisie

Zege dames PEC en Twente
Zege dames PEC en Twente © Lute Bruinenberg
In de eredivisie hebben zowel de vrouwen van PEC Zwolle als FC Twente een overwinning geboekt. PEC versloeg in eigen huis PSV (3-1) en FC Twente won bij ADO Den Haag (0-1).
PEC Zwolle begon voortvarend tegen PSV en kwam al binnen luttele minuten op voorsprong via Maxime Bennink, die feilloos de 1-0 binnen schoot. Halverwege de eerste helft kwam PSV langszij door een treffer van Nouwen. Op slag van rust mocht PEC aanleggen voor een strafschop en die was wel aan Rood besteed, 2-1. In de tweede helft had PEC Zwolle het moeilijk, maar de ploeg hield stand en besliste in de slotminuut de wedstrijd via wederom Roof.

PEC Zwolle - PSV 3-1

1-0 Bennink (3)
1-1 Nouwen (24)
2-1 Roof (strafschop/42)
3-1 Roof (90)
Ellen Jansen matchwinner
Ook de voetbaldames van FC Twente pakten de volle buit door het lastige uitduel met ADO Den Haag met miniem verschil te winnen. Ellen Jansen was in de eerste helft verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd. Daardoor is de ploeg van Tommy Stroot de nieuwe koploper in de eredivisie. Ajax speelt morgen tegen Heerenveen en kan op gelijke hoogte komen met de Enschedeërs.
ADO Den Haag - FC Twente 0-1
0-1 E. Jansen (24)