nieuws

FC Twente verliest eerste thuisduel onder Verbeek ruim van Heerenveen

FC Twente heeft het eerste thuisduel onder leiding van trainer Gertjan Verbeek verloren. Heerenveen was effectief en versloeg de Enschedeërs met 4-0 in De Grolsch Veste.
Het eerste schot kwam van Lam, maar ging hoog over. Aan de andere kant kon Brondeel een inzet van Vlap pakken. Reza kreeg de grootste kans, maar ook daarop bracht Brondeel redding. Dat lukte hem in de hoekschop die daarop volgde niet. Høegh tikte de bal uit de draai in de verre hoek. Lam was even later dichtbij met een vrije trap, maar die ging net over. Reza was opnieuw kansrijk namens Heerenveen, maar vond opnieuw Brondeel op zijn pad. Kort voor rust werd het wel 0-2. Vlap schoot hard binnen en zorgde daarmee ook voor de ruststand.
Na rust bracht trainer Verbeek Tighadouini voor Liendl en dat deed FC Twente goed. De middenvelder was zelf direct gevaarlijk en ook Assaidi schoot maar net naast. Daarvoor moest Brondeel nog wel redding brengen op een hard schot van Ødegaard en deed dat fraai. Na een uur scoorde de Deen wel. Brondeel gleed de bal in de voeten van de aanvaller en die kon simpel binnenschieten in een leeg doel. Twente kon daarna niets meer brengen en Heerenveen leek het welletjes te vinden. Kort voor het einde was het echter invaller Veerman die de 0-4 binnenschoot. Dat was ook de eindstand.

FC Twente - sc Heerenveen 0-4

0-1 Høegh (24)
0-2 Vlap (43)
0-3 Ødegaard (61)
0-4 Veerman (87)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Dumfries, Jensen, Cuevas
FC Twente: Brondeel; Van der Lely, Bijen, Thesker, Cuevas; Lam, Jensen, Liendl (Tighadouini/46); Assaidi, Boere, Slagveer (George/80).
sc Heerenveen: Hahn; Dumfries, Høegh, Naess (Schmidt/32), Pierie; Kobayashi, Schaars, Vlap; Ødegaard; Ghoochannejhad (Veerman/64), Mihajlovic (Van Amersfoort/58).
Bekijk hier de statistieken van FC Twente na het duel tegen Heerenveen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.