nieuws

Programma: Opnieuw derby in hoofdklasse, topper bij vrouwen

Programma deze week
Programma deze week
Het jaar is in de laatste maand beland, maar er is nog genoeg te beleven op de sportvelden de komende weken. Hieronder een overzicht van de belangrijkste duels van deze week.

Betaald voetbal

In de eredivisie spelen alle Overijsselse clubs op zaterdag. Heracles gaat op bezoek bij AZ, PEC Zwolle bij Excelsior en FC Twente ontvangt ADO Den Haag.
In de Jupiler League speelt Go Ahead Eagles met de nieuwe trainer Jan van Staa tegen Jong PSV. In de 2e divisie neemt HHC Hardenberg het op tegen Achilles'29.

Amateurvoetbal

In de zaterdaghoofdklasse B staat de derby tussen SC Genemuiden en Staphorst op het programma. Nummer twee Excelsior'31 gaat op bezoek bij nummer drie DFS en Berkum gaat naar nummer voorlaatst NSC Nijkerk.
HSC'21 speelt al op zaterdagavond tegen ADO'20 in de 3e divisie en een dag later gaat Quick'20 bij Quick'20 op bezoek bij JVC Cuijk.

Vrouwenvoetbal

Bij de vrouwen gaat FC Twente voor de topper in de eredivisie op bezoek bij koploper Ajax. Twente is zelf de nummer twee. PEC Zwolle speelt pas op zondag. ADO Den Haag komt dan naar de provinciehoofdstad.

Basketbal

Landstede Basketbal gaat zaterdag proberen de zege van zaterdag een vervolg te geven. Op basis van de stand in de Dutch Basketball League moet dat lukken. De ploeg gaat op bezoek bij Den Helder Suns, dat nog geen punt wist te pakken.

Handbal

De handbalsters van Dalfsen komen zaterdag voor het eerst sinds 12 november weer in actie in de eredivisie. Het gaat dan op bezoek bij V&L, de nummer drie. Dalfsen is zelf de nummer vier. Borhave komt op zondag in actie tegen VZV.

Squash

Morgen spelen de squashers van Twente de vierde wedstrijd van het seizoen tegen MAX. Twente is nog ongeslagen en staat met 33 punten op plek twee. De vrouwen van Zwolle staan tweede in de eredivisie. Die ploeg speelt vrijdag thuis tegen De Stadjershal, de hekkensluiter.

Volleybal

VC Zwolle won zaterdag eindelijk weer eens een keer. Zaterdag gaat het proberen dat opnieuw te doen. Het gaat dan op bezoek bij Orion.
Bij de vrouwen staat de Overijsselse derby tussen Set-Up'65 en Eurosped op het programma. De twee speelden al eerder tegen elkaar en toen won Eurosped met 3-2. Regio Zwolle Volleybal speelt tegen Peelpush.

Waterpolo

De heren van Het Ravijn spelen komend weekend twee keer. Zaterdag gaat het op bezoek bij GZC Donk en een dag later bij ZPB. De vrouwen spelen in de kwartfinales van de beker een dubbele wedstrijd tegen UZSC.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.