FC Twente in slotminuten onderuit tegen ADO Den Haag

FC Twente heeft vanavond in eigen huis een pijnlijke nederlaag geleden tegen ADO Den Haag. Ondanks een vroege voorsprong werd het, in de negentigste minuut, uiteindelijk 2-3 in het voordeel van de bezoekers.
FC Twente schoot uit de startblokken en kwam al na tien minuten voetbal op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van spits Tom Boere hoefde Danny Holla de bal enkel nog maar achter ADO-doelman Robert Zwinkels te schieten, wat hij dan ook niet naliet.

Johnsen

Lang konden de Tukkers echter niet genieten van de voorsprong. Abdenasser El Khayati schoot zijn ploeg terug in de wedstrijd. Kort hierna kwam ADO Den Haag zelfs op voorsprong in Enschede. Bjørn Johnsen werkte de 1-2 tegen de touwen. FC Twente liet haar kop echter niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er tien minuten voor de rust. Het was wederom Johnsen die het net vond, maar dit keer liet hij zijn eigen doelman kansloos: 2-2. Het doelpunt kwam op naam van Holla, die de bal in de zestien pompte.

Lege handen

Waar in de eerste helft veelvuldig het net gevonden werd, was dit in het tweede bedrijf anders. FC Twente probeerde het via schoten van Oussama Assaidi en Michael Liendl, maar echt gevaarlijk werd het niet. Het duel leek dan ook af te stevenen op een gelijkspel. Vlak voor tijd maakte El Khayati echter zijn tweede treffer van de avond, waarmee hij FC Twente in rouw dompelde: 2-3.
FC Twente - ADO Den Haag 2-3
1-0 Holla (12)
1-1 El Khayati (17)
1-2 Johnsen (21)
2-2 Holla (36)
2-3 El Khayati (90+1)
Arbiter: Lindhout
Geel: Boere, Cuevas; Becker, El Khayati, Immers
FC Twente: Brondeel, Ter Avest, Bijen, Hooiveld, Lam, Cuevas, F.Jensen, Holla, Liendl, Boere, Assaidi (Slagveer/85).
ADO Den Haag: Zwinkels, Ebuehi, Meissner, Kanon (Gorter/70), Meijers, Bakker, El Khayati, Immers, Becker, Johnsen