Assaidi schiet FC Twente bij NAC Breda naar eerste overwinning onder Verbeek

FC Twente heeft vanavond de eerste overwinning onder trainer Gertjan Verbeek gepakt. Oussama Assaidi werd de grote man door bij NAC beide doelpunten van de 2-1 zege voor zijn rekening te nemen.
Bij FC Twente verkoos Verbeek doelman Drommel boven Brondeel. Bij de eerste kans van NAC hoefde hij echter niet in actie te komen. Ambrose schoot over. Vloet mikte even later naast en Ambrose kopte over na aan snelle aanval.
Aan de andere kant probeerde Assaidi het met een hard schot, maar Bertrams bokste de bal weg. Twente had even later recht op een strafschop na hands, maar scheidsrechter Mulder gaf hem niet. Gescoord werd er niet in de eerste helft.

Assaidi grote man

Direct na rust kwam Twente op voorsprong. Assaidi schoot van afstand en zag doelman Bertrams blunderen: 0-1. Ruim tien minuten later werd het gelijk. Ambrose schoot op doel uit een hoekschop en zag Bijen de bal in eigen doel tikken. Direct daarna was het echter alweer 1-2. Assaidi schoot op zeer fraaie wijze zijn tweede van de avond binnen.
NAC ging op zoek naar een nieuwe gelijkmaker en was er, via opnieuw een speler van Twente, dichtbij. Boere kopte op zijn eigen paal. Ambrose kreeg in de slotfase nog een schotkans, maar die ging over. Assaidi was nog dicht bij zijn hattrick, maar schoot over.

Hectische slotfase

Hooiveld hield zijn ploeg daarna op voorsprong door een enkele keren de bal vlak voor de lijn weg te halen. Diep in blessuretijd kreeg doelman Bertrams nog rood door ver uit zijn doel te komen en bijna op de middenlijn Slagveer te torpederen. Kort daarna floot Mulder af. Het bleef bij 1-2 en daardoor verlaat Twente de laatste plaats in de eredivisie.

NAC Breda - FC Twente 1-2

0-1 Assaidi (48)
1-1 Bijen (59/eigen doelpunt)
1-2 Assaidi (61)
Arbiter: Mulder
Geel: Hooiveld, Meijers, Holla, Nijholt, Assaidi, Cuevas
Rood: Bertrams (90+5)
NAC Breda: Bertrams; Sporkslede, Meijers, Mari, Angelino; Nijholt (Enevoldsen/76), Vloet, Garcia; Korte (Fernandes/70/Birighitti/90+7)), Ambrose, El Allouchi.
FC Twente: Drommel; Ter Avest, Bijen, Hooiveld, Thesker, Cuevas; Holla, Lam, Jensen (Liendl/81); Boere (Slagveer/90+2), Assaidi (Kvasina/90+4).
Bekijk hier de statistieken van FC Twente na het duel tegen NAC.