Mede door gemiste strafschop geen winnaar bij topper tussen PEC Zwolle en AZ

De topper in de eredivisie tussen nummer vier PEC Zwolle en nummer twee AZ geëindigd in een gelijkspel. Bram van Polen had vlak voor tijd de winnende op zijn schoen, maar hij schoot een strafschop over. Het werd 1-1 in Zwolle.
De eerste kans was na een klein kwartier voor Thomas. Bizot hield zijn schot echter uit het AZ-doel. Aan de andere kant probeerde Jahanbakhsh het met een hard schot. Boer wist redding te brengen en zorgde er ook voor dat er geen rebound kwam.

Twee doelpunten in twee minuten

Na ruim een half uur kwam Zwolle op voorsprong. Ondaan reageerde alert na een redding van Bizot en schoot uit de rebound de 1-0 binnen. Direct erna was het al gelijk. Jahanbakhsh kopte raak uit een hoekschop. In de blessuretijd raakte Ondaan nog de lat, maar de ruststand was 1-1.

Seuntjens raakt paal

Na de pauze duurde het even voordat er kansen kwamen. Na een uur waren er we direct twee in een aanval voor PEC. Een kopbal van Thomas werd van de lijn gehaald en in de actie daarna hield Bizot een schot van Saymak uit zijn doel. Aan de andere kant was Seuntjens dichtbij. Hij schoot van grote afstand over Boer heen, maar raakte de paal.

Van Polen mist strafschop

Een paar minuten voor het einde leken de drie punten toch naar Zwolle te gaan. Van Polen mocht aanleggen vanaf de stip, maar schoot de strafschop hoog over. In de resterende minuten kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. Zwolle blijft vierde met 30 punten uit 16 duels.

PEC Zwolle - AZ 1-1

1-0 Ondaan (32)
1-1 Jahanbakhsh (34)
Arbiter: Higler
Geel: Marcellis, Til, Wuytens, Midtsjø, Hatzidiakos, Saymak, Seuntjens
Bijzonderheid: Van Polen mist strafschop (88)
PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis, Dekker (Marinus/86), Van Polen; Thomas, Saymak, Bakker; Namli, Ondaan (Parzyszek/90), Mokhtar.
AZ: Bizot; Svensson, Wuytens, Hatzidiakos, Ouwejan; Midtsjø, Til, Koopmeiners; Jahanbakhsh, Weghorst, Van Overeem (Seuntjens/63).
Bekijk hier de statistieken van PEC Zwolle na het duel tegen AZ.