nieuws

Ajax stuurt trainersstaf weg na bekernederlaag tegen FC Twente

Hennie Spijkerman en Marcel Keizer
Hennie Spijkerman en Marcel Keizer
De bekeruitschakeling tegen FC Twente heeft de technische staf van Ajax de kop gekost. Hoofdtrainer Marcel Keizer is donderdag door de clubleiding op non-actief gesteld. Ook assistent-trainer Hennie Spijkerman uit Zwolle en individueel trainer Dennis Bergkamp zijn de wacht aangezegd.
Keizer was bezig aan zijn eerste seizoen bij Ajax, waar hij in de zomer Peter Bosz opvolgde. Onder leiding van de nieuwe coach werd de club al snel uitgeschakeld in de voorronden van de Champions League en de Europa League. Woensdag kwam er ook een einde aan het bekertoernooi, door verlies na strafschoppen bij FC Twente.
In de competitie staat Ajax tweede, op vijf punten van koploper PSV.
"Wij kenden een nare zomer en een rommelige seizoenstart. Dat heeft iedereen meegekregen. Sportief gezien was de Europese uitschakeling het dieptepunt", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar in een verklaring.
"Met name Marc Overmars en ik hebben de maanden daarna veelvuldig gesproken over de blijvende wisselvalligheid van het eerste elftal. Wij hebben er onvoldoende vertrouwen in dat wij op deze wijze het niveau gaan halen dat wij met Ajax nastreven. Ik betreur dit. Wij als directie zijn samen met de Raad van Commissarissen niet over één nacht ijs gegaan en zijn Marcel, Dennis en Hennie erkentelijk voor hun inspanningen voor de club."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.