Drie Overijsselse hoofdklassers langs eersteklasser, gelijkspel Excelsior

SC Genemuiden, Staphorst en Berkum hebben vanmiddag een oefenduel gewonnen van een club uit de eerste klasse. Excelsior'31 lukte dat niet.

Zege Genemuiden in Kampen

SC Genemuiden won in Kampen van KHC. Na tien minuten kwam KHC op voorsprong door Kevin Isodora. 1-0 leek ook de ruststand te worden, maar kort voor de pauze maakte Erik Rotman de gelijkmaker. Twintig minuten voor het einde maakte Omar Kavak vanaf de strafschopstip de 1-2 en dat bleek ook de eindstand.

Excelsior niet langs Winterswijk

Excelsior kwam niet tot winst tegen Winterswijk. Na een kleine twintig minuten werd het 1-0. Mirko Zwiers passeerde drie man, legde af op Cem Köse en die schoot binnen. Die stand stond ook bij rust op het bord. Na een uur spelen kwam Winterswijk op gelijke hoogte. Excelsior wist de winnende treffer niet te vinden en dus bleef het steken op 1-1.

Staphorst wint bij Flevo Boys

Staphorst won na een achterstand met 3-1 bij Flevo Boys. Al vroeg mocht Martijn Brakke aanleggen vanaf de stip, maar faalde. Even later zorgde Timon Rorije voor de 1-0. Mike Reuvers benutte wel een strafschop en zorgde voor de 1-1. Drie minuten later maakte hij zijn tweede: 1-2. In de tweede helft zorgde William de Boer voor de 1-3 en dat was ook de eindstand.

Berkum langs SVZW

Berkum won in eigen huis van SVZW. In Zwolle werd het 3-1. Als vroeg maakte Mark Bloemendaal de 1-0 en dat was ook de ruststand. Kort na de pauze zorgde Ruud Wellenberg voor een verdubbeling van de score en tien minuten later maakte hij ook zijn tweede: 3-0. Tien minuten voor het einde maakte Nigel Michels de 3-1 voor SVZW. Dichterbij kwam de ploeg uit Wierden niet.
De hoofdklasse begint volgende week aan de tweede seizoenshelft. Bekijk hier het programma.